Tumblr Nedir ?

15 Nisan 2014 Salı

Resmi olarak verileri açıklayalım ilk önce.

Tumblr, ABD menşeli sosyal ağ ve blog sitesidir. David Karp tarafından Şubat 2007'de kurulmuştur. Kuruluşun ardından iki hafta içinde 75.000 kullanıcıya ulaşan site sırf ABD'de toplam 13.4 milyon kullanıcıya sahiptir. 


Oldukça eğlenceli bir bloglama sitesi. Hiç bir üretici fikriniz yazınız olmasada tek tuş ile reblog yaparak binlerce takipçi elde edebilirsiniz. Paylaşmak facebook,twitter ve diğer sosyal sitelere göre daha kolay,özellikle istediğiniz kullanıcı adını alabilirsiniz,istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Kullanıcılar birbirlerine soru sorabiliyor. Üstelik bunu "anonim" olarak yapabiliyorsunuz. Sorulan soruları yayınlama gibi bir özellikte mevcut. Herkes deli gibi bir "anon" bana soru sorsun ilgi göstersin diye bekliyor.



Farklı gönderi türleri mevcut,genelde resim paylaşılıyor. Sohbet türü bir paylaşım görmedim desem yeri var yani. Andorid ve Apple uygulamaları mevcut.

Bir çok hazır tema olsada,herkes birbirini "dashboard" denen kısımdan takip ediyor.Kimse kimsenin bloguna girmiyor,zaten her paylaşım "dashbord" a düşüyor gerek kalmıyor. Takip etmek edilmek çok kolay. Twitter facebook dan zevkli. 

Daha keşfedilmeyi bekliyor Türk insanı tarafından,kullanıcısı çok. Var olan kullanıcılar kendilerini ayrıcalıklı üst sınıf olarak tanımlıyor.Tumblr paralı mı ? Tumblr paralı diye bir sürü dedi kodu yayıyorlar ki kimse üye olmasın. Örneğin bir kaç yorum.

  • Paralı Arkadaşlar 15 tl alıyor sakın indirmeyin.
  • Parali!!! Faturali hat kullaniyorum fatura bi geldi 2 katina cikmis Tumblr kullanim bedeli yaziyo.
  • Tumblr faturasını ödeyemediğimiz için babam hapiste şu anda.

ve benzeri yorumlar var. Tabi alakası yok. İnternetinizin olduğu her yerde tumblr ücretsiz.


0 yorum:

Yorum Gönder